ChatGPT Tabell, 5 olika varianter snabbt och enkelt!

Ja, det går faktiskt att formatera outputen som en ChatGPT tabell, och det är mycket enklare än du tror! Vi har även den här artikeln med fler exempel på ChatGPT-tabeller. Alla som någonsin har kämpat med att organisera data på ett läsbart och tillgängligt sätt vet att det kan vara som att dra ut en tand utan bedövning. Men vet du vad som kan göra livet så mycket enklare? Ja, du har gissat rätt – ChatGPT-tabeller! Förutom att de kan spara dig massor av tid, kan de också vara lite roliga att skapa. Låt oss ta en titt på några av de mest populära ChatGPT-tabellerna.

Hur man gör en ChatGPT tabell

För att formatera outputen från ChatGPT som en tabell behöver du bara lägga till en enkel kommando i slutet av prompten. Till exempel kan du säga “och formatera det som en tabell”. Detta instruerar ChatGPT att producera data som en tabell istället för en textsträng. ChatGPT-tabell kan skapa flera olika typer av tabeller.

Enkelt förklarat; Ge ChatGPT kommando “Gör en tabell över …

chatgpt tabell

Tabellen kan får som HTML

Denna kod kan du klistra rätt i i bland annat wordpress:

City State Population (2021)
New York City New York 8,336,817
Los Angeles California 3,898,747
Chicago Illinois 2,693,976
Houston Texas 2,320,268
Phoenix Arizona 1,760,931
Philadelphia Pennsylvania 1,596,687

Olika typer av ChatGPT Tabeller

JSON Tabell

Först upp – JSON (JavaScript Object Notation). Vänta, säger du. Det där låter ju supertråkigt! Men vänta tills du hör hur användbart det faktiskt är. Detta lätta datautbytesformat är enkelt att läsa och skriva för människor, samtidigt som det är enkelt för maskiner att tolka och generera. Så om du vill exportera dina data som JSON, lägger du bara till kommandot “Formatera som JSON” i slutet av din prompt. Enkelt, eller hur?

CSV Tabell

Nästa upp är CSV (Comma-Separated Values). Inget att skratta åt här heller, men det är ännu en fantastisk output-format som kan användas för att lagra tabellinformation. Detta enkla filformat är perfekt för att exportera data från ChatGPT i en format som enkelt kan öppnas i regnearksprogram som Microsoft Excel. Så om du vill exportera dina data som CSV, lägger du bara till kommandot “Output it as CSV” i slutet av din prompt.

HTML Tabell

Sedan har vi HTML (HyperText Markup Language). Detta är det standardmärkningspråket som används för att skapa webbsidor, så om du vill bädda in din tabell på en hemsida eller dela den med andra online, är detta det perfekta formatet. Lägg bara till kommandot “Exportera som HTML” i slutet av din prompt. “Skapa en ChatGPT-tabell och exportera som HTML”.

Olika typer av tabeller

Vår skribent Anders har skrivit en lång och bra artikel om bra användningsområden för tabeller här, på Engelska.

Men vänta, det finns mer! Det finns massor av olika typer av tabeller du kan skapa, beroende på vilken typ av data du arbetar med. Du kan skapa allt från datatabeller till jämförelsetabeller, schematabeller, finansiella tabeller, organisationsdiagram och referenstabeller. Ja, det finns en tabell för alla tillfällen!

Och vet du vad som är det bästa med att använda ChatGPT-tabeller? De är helt pålitliga! Så du behöver inte oroa dig för att dina siffror inte stämmer. Men om du är en orolig person, kan du alltid läsa vår vänns artikel om det här.

Så nästa gång du använder ChatGPT tabeller, glöm inte att testa att formatera outputen som en tabell. Det kan faktiskt överraska dig hur mycket enklare det blir att arbeta med dina data.

Ja, vad väntar du på? Börja skapa dina egna ChatGPT tabeller och imponera på alla dina vänner och kollegor med dina organisatoriska färdigheter! Du kan till och med börja sälja dina tabeller och tjäna stora pengar på dem. Tänk på det som en slags ChatGPT tabellens shark tank!

Men vänta, det finns mer! Vad sägs om att skapa en ChatGPT tabell som kan användas som bord på en picknick? Eller varför inte skapa en ChatGPT tabell som kan användas som surfbräda på din nästa surfresa? Möjligheterna är oändliga, mina vänner.

Och om du någonsin har känt dig som att du inte har tillräckligt med tid på dagen, då är ChatGPT-tabeller definitivt för dig! De kan spara dig massor av tid och energi genom att organisera dina data på ett strukturerat och lättförståeligt sätt. Du kan till och med få lite extra tid att slappa och njuta av en kall dryck på en solig strand.

Börja skapa dina egna ChatGPT-tabeller idag och bli den organisatoriska mästaren du alltid har drömt om att vara. Vem vet, kanske du till och med blir en legendarisk ChatGPT-tabellskapare som alla kommer att beundra och efterlikna. Lycka till!

more insights

Mediabyrå i Uddevalla

dotte.se: Din Mediabyrå i Uddevalla dotte.se är din pålitliga mediabyrå i Uddevalla som specialiserar sig på att hjälpa kunder med hemsidor, texter, bilder och videos.

Read more >

AI i skolan

ChatGPT har över 200 miljoner användare, 60 miljoner besökare om dagen. Databasen består av 300 miljarder ord Alternativ till ChatGPT: Jag ska hålla föredrag för

Read more >