3 dåliga användningsområden med ChatGPT

Använd inte ChatGTP när du ska beräkna matematiska tal

“Vad blir månadskostnaden på ett bolån på 2 000 000 om räntan är 3%”

För att räkna ut månadskostnaden på ett bolån på 2 000 000 kronor med en ränta på 3% kan du använda följande formel:

Månadskostnad = (Lånebelopp * Ränta) / (1 – (1 + Ränta) ^ (-Löptid i månader))

I det här fallet blir månadskostnaden:

Månadskostnad = (2 000 000 * 0,03) / (1 – (1 + 0,03) ^ (-360))

Månadskostnad = 60 000 / (1 – 1,03 ^ (-360))

Månadskostnad = 60 000 / (1 – 0,38)

Månadskostnad = 60 000 / 0,62

Månadskostnad = 96 777 kronor

Så månadskostnaden på ett bolån på 2 000 000 kronor med en ränta på 3% blir cirka 96 777 kronor.

Det är viktigt att notera att detta är en ungefärlig beräkning och att den exakta månadskostnaden kan variera beroende på olika faktorer, såsom löptid på lånet, eventuella avgifter och amorteringskrav. Det är därför viktigt att du rådgör med din bank eller långivare för att få en exakt bild av din månadskostnad.

Vägbeskrivningar

Kan du beskriva hur man kör mellan Uddevalla centrum och Göteborg central

  1. Starta GPS:en eller använd en ruttplanerare för att hitta den snabbaste vägen mellan Uddevalla centrum och Göteborg central.
  2. Lämna Uddevalla centrum och följ vägbeskrivningen som du har fått från GPS:en eller ruttplaneraren. Du kan följa riksväg 44 mot Göteborg.
  3. Fortsätt att följa riksväg 44 tills du når Göteborg. Du kan se centralstationen på din vänstra sida när du närmar dig.
  4. Sväng av riksväg 44 och följ skyltarna mot Göteborg centralstation.
  5. När du har nått Göteborg centralstation kan du parkera bilen på en av de parkeringsplatser som finns i närheten av stationen, eller så kan du fortsätta din resa med tåg eller buss från stationen.

Skriv ett julrim

Skriv ett julrim om en docka

En docka som hette Lisa Vaknade upp i sin lilla träsäng Hon var så glad och tacksam Över att få vara med och fira jul i familjen

Med glitter och spets på sin klänning Och rosa rosetter i håret Stod Lisa och väntade På att tomten skulle komma och ge henne en present

Och när tomten väl kom Var han extra snäll mot den lilla dockan Han gav henne en fin liten klänning Och en rosa diadem att sätta på huvudet

Lisa blev så glad och tacksam Över alla fina saker hon fick Hon visste att hon hade det bästa av alla Att få vara med och fira jul med sin familj.

more insights

Mediabyrå i Uddevalla

dotte.se: Din Mediabyrå i Uddevalla dotte.se är din pålitliga mediabyrå i Uddevalla som specialiserar sig på att hjälpa kunder med hemsidor, texter, bilder och videos.

Read more >

AI i skolan

ChatGPT har över 200 miljoner användare, 60 miljoner besökare om dagen. Databasen består av 300 miljarder ord Alternativ till ChatGPT: Jag ska hålla föredrag för

Read more >